Gå til hoved-indhold

Sæt tempoet ned!


Vi er i Danmark rigtig langt i forhold til digitalisering. Senest har vi været så hurtige, at udrulningen af MitID måtte udskydes.

Grundlæggende er der nogle positive elementer ved digitaliseringen, som jeg klart bifalder.

En ting jeg til gengæld absolut ikke bifalder, er de mange borgere, der bliver hægtet af. Vi har ganske enkelt over de seneste år været for dårlige til enten at få alle med eller have støtteforanstaltninger, så borgerne har mulighed for at følge med. Det er ikke rimeligt, at man skal bruge timevis bag en skærm, fordi man skal tjekke Netbank, komme i kontakt med lægen eller hvad man nu skal.

Det er min klare opfattelse, at flere og flere har svært ved at følge med. Det er ikke godt nok. Vi skal have det klare mål som samfund, at vi skal have alle med.

Fra et sæde på Christiansborg vil jeg arbejde for, at der vil være et skarpt fokus på, at vi ikke lader folk blive tilbage på perronen, imens det store digitaliseringslyntog drøner derudaf. For det er ikke godt nok. En løsning kunne være at se på, om de systemer, som vi allerede har, er brugervenlige nok. Det kunne være en ide at sætte tempoet bare lidt ned, for vi er allerede nu nået meget langt ned af den digitale sti.