Gå til hoved-indhold

Tillykke til Holsted – og mange andre

I denne uge skete der noget glædeligt. Jeg tænker på aftalen om statsgaranti på boliglån i nogle områder af Danmark. Det er eksempelvis byer som Sdr. Omme, Hejnsvig, Bække, Holsted, Tønder og Gram, der får en hjælpende hånd. Velkendt er det, at der er nogle steder i landet, hvor man ikke kan låne penge til et hus.

Det er en kæmpe stopklods for udviklingen i disse områder, og det er i den grad med til at trække Danmark skævt. Derfor er det særdeles glædeligt, at et flertal i Folketinget netop har truffet den beslutning.

Det betyder, at vi kan undgå de historier, hvor folk kan låne 2 millioner til et hus et sted, men man kan ikke låne 1 million til et hus 25 kilometer derfra.

Jeg behøver vidst ikke fortælle, hvor udviklingen kan fortsætte, og hvor den risikerer at gå i stå. Det er for mig helt rigtigt, at staten går ind og hjælper. Vi har nemlig som land en stor interesse i, at der er udvikling i hele landet.

Den interesse fornemmede jeg egentlig også, at jeg delte med en del Venstre-folk. Jeg undrer mig derfor over, at partiet står udenfor denne aftale, der længe har været et ønske i landdistrikterne. Vi er et for lille land til store forskelle.

Fra et sæde på Christiansborg vil jeg arbejde for, at vi fortsat skaber udvikling i hele Danmark – det er til stor gavn for Sydjylland.